Arka Kapı Dergi Sayı 3

Arka Kapı Dergi Sayı 3 (Turkish)

  • Haberler
  • Siber Takvim
  • Mit Temas Sergisi
  • Sevdiğiniz İşi Yaparsanız Çalışmak Zorunda Kalmazsınız - Mert Sarıca - Röportaj: Şahin Solmaz
  • Tek Kişilik Bir Okul - Simone -evilsocket- Margaritelli- Röportaj: Utku Şen
  • Eski Teknolojilere Geri Dönüş Ofline İletişim Ağları ve Güvenlik - Utku Şen
  • IPV6 Umutlar Başka Bahara Kaldı - Murat Yıldırımoğlu
  • Kablosuz Ağlardaki Tehlikeler - Besim Altınok
  • DynoRoot RedHat ve Türevi Dağıtımlarda Uzaktan Kod Çalıştırma Zafiyeti - Barkın Kılıç
  • Defansif Dünyaya Ofansif Bir Dokunuş SPOOKFLARE - Halil Dalabasmaz
  • Neden JavaScript Dosyalarında Hassas Verileri Saklamalısınız - Sven Morgenroth - Çev. Ziyahan Albeniz
  • Web Application Firewall Atlatma Yöntemleri, Bölüm 2: Kandırmacalar ve Dolaylı Erişim - Ulaş Fırat Özdemir
  • Specter ve Gelecek - Chris Stephenson
  • Asal Sayılar Üzerine - Halit İnce
  • Kriptolojinin Altın Çağında Kripto Analiz - Bayram Gök
  • Merkeziyetsizleştiremediklerimizden misiniz? Yeni İnternete Merhaba - Mustafa Yalçın
  • Blok Zincir Uygulamaları ve Güvenlik Sorunları - Mert Susur
  • Bir Holdingin Issız Koridorlarında Gece Yarısı Genç Bir Hacker - Yusuf Şahin
  • Amatör Telsizlerin Lisanslı Kullanım Zorunluluğu - TA1IHE Murat KAYGISIZ
  • Bill Gosper Eski Hacker'lardan Kim Kaldı?- Cansu Topukçu

Arka Kapı Dergi Sayı 3
Price: FREE!
Buy

Arka Kapı Dergi 3. sayısında dolu dolu bir içerik ile karşınızda!

Casusların kullandığı araçlardan, yeni internetin mümkün olup olmadığına, Redhat dağıtımlarında keşfedilen DHCP zafiyetine kadar pek çok konu dergi sayfaları arasında sizleri bekliyor.

Okurlarımızdan gerek sosyal medyada, gerekse e-posta yolu ile harikulade tepkiler alıyoruz. Daha nice sayı için en büyük yol azığımız okurlarımızın bu teveccühü. Dileriz artarak devam eder.

Bu teveccühün başka bir veçhesi de dergimizde yayınlanmak üzere bizimle paylaşılan yazılar. Bizimle paylaşılan her yazıyı dikkatle tetkik ediyor, yazarların gösterdiği ilgiye layık olmaya çalışıyoruz. Fakat basılı bir dergi olmanın limitleri maalesef her yazıyı yayınlamaya imkân vermiyor. Ebatları belli olan bir dergi için, üstelik de siber güvenlik gibi bir alt başlıkta yayın yapan bir dergi için her yazıyı yayınlayabilmek maalesef pek mümkün değil. Siber güvenlik ile irtibatından hareketle yazıları sıralandırıyor, en çok teknik ayrıntı barındıran, okuru okumakla birlikte tatbikata sevk eden yazıları önceliklendiriyoruz.

Örneğin yazı okunduktan sonra okur kendisi tatbik edebiliyor mu? Sözü edilen uygulama ya da konsepti kendi dijital hayatına uygulayabiliyor mu?

Bir hacking dergisi olmanın bunu gerektirdiğini düşünüyoruz.

Dergimize teslim edilen yazılarda aradığımız diğer şartlar özgün olmaları ve daha önce basılı ya da dijital herhangi bir mecrada yayınlanmamış olmaları. Çeviri yazılarda bu ikinci şartı esnetebilmek elbette mümkün.

Yukarıdaki koşullardan hareketle her teslim edilen tüm yazılar kıymetli bir emanet gibi muhafaza ediliyor, dergi ekibi tarafından gözden geçiriliyor.

Bütün bunlara rağmen yayınlanamayan yahut gelecek sayılar için rezervde bekletilmek üzere yazarın iznine müracaat edilen yazılarımız da oluyor.

Okurlarımızın bu konuyu anlayışla karşılayacağını ümit ediyoruz.

Lütfen dergimize katkı koymak isterseniz, yazılarınızı, yazının ihtiva ettiği görsellerin orjinal halleri ile birlikte [email protected] 'a gönderiniz. Dördüncü sayımız için 15 Temmuz tarihi son yazı teslim tarihidir.

...

Dergimiz iki ayda bir yayınlanan ücretli bir dergi. 10 TL gibi neredeyse bir sigara paketinin fiyatına denk, belki daha az bir fiyatı var.

Arka Kapı sadece teknik bilgilerle değil, bilginin özgür dolaşımı, internet yasakları konusunda da aldığı tavır ile özgün bir dergi.

Hayatta kalmasını, yayın politikasının ilkelerden taviz vererek eğilip bükülmemesi en büyük arzumuz.

Okurlarımızdan zaman zaman dergiye nasıl destek olabilecekleri konusunda içten mesajlar alıyoruz.

Dergimizi okuyarak, abone olarak ve etraflarında da okunmasını sağlayarak dergimize destek olabilir, Türkiye'de ilk olan böylesi bir yayının hayatta kalmasını sağlayabilirler.

Online ansiklopedi Wikipedia 15 aydır tüm dil seçenekleriyle erişime kapalı. Wikipedia'ya erişim yasağı uygulayan tek ülke Türkiye değil. Çin ve Suudi Arabistan da Wikipedia'ya erişim yasağı uygulayan ülkelerden. Suudi Arabistan'da Arapça dışındaki içeriklerde bazı maddelere erişim engelli iken, Çin'de ise Japonca ve Çince versiyonları engelli. Fakat her iki ülke de diğer dil tercihleri ile ilgili bir erişim yasağı uygulamıyor. Güzel ülkemizin yöneticileri bu hususta ülkemizi birincilikle taçlandırıyor ve tüm dil tercihlerini yasaklayan tek ülke olma payesini kimselere yedirmiyorlar. 2016 yılında Birleşmiş Milletler tarafından temel insan hakkı kabul edilen internet erişim hakkının şu ya da bu saikle siyasal iktidarlar tarafından engellenmesini kabul etmiyoruz. Bu hususta teknik bilgimizin el verdiği ölçüde bilgiyi özgür kılmak için elimizden gelen tüm çabayı sarfediyoruz, sarfetmeye devam edeceğiz.

Wikipedia'da yasağa konu olan maddelerdeki mücadele sivil alanın konusudur. Türkiyeli kullanıcılar Wikipedia içeriklerine editöryal olarak müdahil olabilir, gerçeğe aykırı noktaların kaldırılmasını, değiştirilmesini talep edebilirler. Şayet gerçeğe aykırı olduğu düşünülen, kanıtlanan noktalarda

Wikipedia'nın ya da bir başka kuruluşun maksatlı bir ayak sürümesi söz konusu ise, siviller olarak bir tepki, bir erişim boykotu örgütlenebilir. Fakat asla yasaklayarak, engelleyerek bu meselenin önü alınamaz. Yetkililer tüm dünyanın okuyabildiği ansiklopedi maddelerinden kendi vatandaşını mahrum ederek aklı selim bir tavır sergilememektedir.

Gelelim işin bir diğer kısmına...

İnternet kullanıcıları yalnızca yasaklarla değil, online gözetim ile de mücadele etmek zorunda. Panoptik bir mekanizma ile tüm internet trafiğini izleyerek kullanıcıları profilleyen, tercihlerini manipüle eden "büyük biraderin" dev gözetleme kulesi de özgürlüğe inanan kişilerin mücadele başlıklarından biri olmalı. Bu sebeple ikinci sayımzı Anonimity yani Gizlilik konusuna ayırmış idik. Bu hususta okurlarımızı bilgilendirmeye, internet erişim özgürlüğünü tesis etmek için bilinçlendirmeye devam edeceğiz.

Bu yıl eski bir NSA* çalışanı olan Edward Snowden'in ifşaatlarının beşinci yılı. Tüm dünyada online gözetimin gündemleşmesini sağlayan Snowden, nasıl dünyanın geri kalanlarımız için online bir BBG evine dönüştüğünü gözler önüne sermiş idi. Snowden'in ifşaatları tüm dünyada uçtan uca şifreleme pratiklerinin yaygınlaşmasına ve kitlesel bir farkındalığa yol açtı. Herkesin kabul edebileceği gibi dünya Snowden'in ifşaatlarından sonra o eski dünya değil.

Gandhi misali gözlüklü ve çelimsiz bir teknik adamın tek başına taşları yerinden oynatıp, dünyayı değiştireceğine hâlâ inanmıyor musunuz?

Bir şeyleri değiştirebilmek için çok mu küçük, güçsüz olduğumuzu düşünüyorsunuz?

Dalai Lama'nın sözlerine kulak vermeye ne dersiniz?

"Bir şeyleri değiştirmek için çok güçsüz olduğunuzu düşünüyorsanız, bir sivrisinek ile aynı odada uyumayı deneyin!"

Yeni bir sayıda görüşebilmek ümidiyle. Sevgiler.

* National Security Agency - Ulusal Güvenlik Ajansı